yg

yg

5 Mayıs 2015 Salı

Spago Restaurant / Nişantaşı

Demet Sabancı ve Cengiz Çetindoğan’ın yatırımı olan ve dünya jet setinin konaklamayı tercih ettiği St.Regis Hotel geçtiğimiz günlerde Nişantaşı’nda açıldı.
Otel dünyaca ünlü olunca, teras katında da, tam 21 yıldır üstüste Oscar Akademi Ödülleri’nin resmi partilerini organize eden, Madonna ve Sean Penn’in düğününü hazırlamış, 2 Michelin yıldızlı dünyaca ünlü şef Wolfgang Puck’ın ikonik markası Spago, Amerika (Beverly Hills, Las Vegas..) dışındaki ilk restoranı ile yerini almış. Boğaz ve Maçka Parkı manzaralı Spago’nun, teras alanıyla yaz akşamlarının vazgeçilmezi olacağı şimdiden kesin bence. 
Biz de, 21-24 Mart tarihleri arasında 66 yaşındaki Avusturyalı ünlü şef Wolfgang Puck’ın mutfakta olacağını öğrenince, hemen yerimizi aldık haliyle.
 
Ünlü şefle tanışma imkanı bulduğumuz akşamda, sizlere daha çok bilgi verebilmek için o kadar lezzetli deneyimler edindim ki, damağımdaki tatları beynimde toparlayıp burada yazıya dökmek inanın normalden daha fazla zamanımı aldı. J 
SPAGO’da NELER YEDİK? NELER İÇTİK? 
Geceye ve lezzetlere başlamadan önce kokteyl menüsünden şahane bir içki seçiyorum kendime. Hendricks Gin’in, ahududu, limon suyu ve gül iksiri diye belirtilen olayla çalkalanması sonucu ortaya çıkan bu mevzunun adı Forbidden Kiss, bizim dilimizle Yasak Öpücük. J
Kokteyl Fiyatları Spago’da Fix: 39 TL
ACILI TUNA TARTAR:
Fotoğraftaki lezzet Chef Wolfgang Puck’in farklı konseptteki birçok restaurantında yer alan vazgeçilmez başlangıçlardan. Susam-Miso Konileri denilen tatlı külahın içinde yer alan baharatlandırılmış tuna balığı yemek öncesi deneyimlemeniz gereken önemli tatlardan sadece biri.
Fiyatı: 39 TL (3 Adet)
FÜME SOMONLU PİZZA:
Mekanda beğenmediğim bir spesiyal yoktu ama restaurantın öğle menüsünde yer alan bu olayı sık sık gelip hüpleteceğim kesin.
Yumuşak yağlı dokusu ve ekşimsi (labneye benzer) tadıyla Fransız mutfağının vazgeçilmezlerinden Crème Fraiche, hastası olduğum füme somon, dereotu, frenk soğanı ve havyarın bir araya gelip yarattığı bu olağanüstü lezzetten aldığım hazzı ifade edebileceğim doğru cümleleri kuramıyorum, beynim yanıyor. Sadece gelin ve yiyin. Fotosunu çekin, beni de etiketleyin.
Fiyatı: 46 TL
KUZEY AMERİKA ISTAKOZ VE KRAL YENGEÇ “LOUIS” KOKTEYL
Acılı domates ve yabanturbu sosuyla her gün yiyebileceğimiz türden bir ara sıcak değil malum. Gelmişken denemen lazım.
Fiyatı: 54 TL 
HONG KONG USULÜ LEVREK
Chili yağı, zencefil (ki bayılırım), bezelye ve ilk kez duyduğum pak çoy lahananın (Uzakdoğu kökenliymiş), hiçbirşeye ihtiyaç duymayacak kadar kendinden lezzetli levrek balığıyla yarattığı hafif ekşimsi uyum, birbirimize bakıp: “Evet başarılı, evet evet çok başarılı!” yorumlarında bulunmamıza sebep olan gecenin özel lezzetlerinden biriydi.
Fiyatı: 66 TL (Görünen tabak tadım amaçlı küçük porsiyondur.)
RICOTTA PEYNİRLİ GNOOCHI
Tüm dünya mutfaklarından örneklerin yer aldığı menüde, İtalyan mutfağı olmazsa olmazdı zaten.
Masadaki bir kısım arkadaşlara biraz tuzlu gelen kuzu yanağı eşliğinde hazırlanmış ricottalı gnoochi, benim tuzu seven damak tadıma gayet uygundu. 
Fiyatı: 39 TL (Görünen tabak tadım amaçlı küçük porsiyondur.)
RIB EYE STEAK
Fotoğraftaki olay gecenin bombalarından biriydi benim için. Zaten Chef Wolfgang Puck’ın da bombalarından biri olacak ki, farklı konseptteki restaurantlarının hemen hemen hepsinin menüsünde yer alıyor.
 
Comte peynirli (Fransız) patates püresi eşliğinde servis edilen spesiyal, Spago’da 2 kişilik olarak hazırlanıyor.
Fiyatı: 186 TL (Görünen tabak tadım amaçlı küçük porsiyondur.)
TATLI KOMASINA GİRMEYE HAZIR MISINIZ?
Görünen köy kılavuz istemeyeceğinden tatlıları sadece isimleri ve fiyatlarıyla paylaşıp, favorilerimi belirledikten sonra kaderinizle başbaşa bırakıyorum size.
HURMALI TOFFEE KEK
Turunç sorbe, Medjool hurma ve kavrulmuş cevizle..
 
Fiyatı: 24 TL
ÇİKOLATALI SUFLE
Crème Fraiche, Çikolata sosu ve Gianduja dondurmasıyla..
Fiyatı: 28 TL (Foto Kaynak: @hulyamutfakta)
FIRINLANMIŞ ALASKA
Fıstıklı Gelato dondurması ve safranlı beze ile..
Fiyatı: 24 TL
BİTTER ÇİKOLATALI KAYMAK
Ahududu, gül suyu sorbe ve karamelli Crème Fraiche ile..
Fiyatı: 26 TL (Foto Kaynak: @hulyamutfakta)
MİLFÖY
Kırmızı böğürtleni ev yapımı milföy hamurui çilek sorbe, gül suyu Crème Legene ile..
Fiyatı: 44 TL (2 Kişilik) – (Hatta bence 3-4 Kişilik)
Favorilerim hangisi mi?
Tabiki hepsi.
Öpüldünüz millet.. :)
Address: Mim Kemal Oke Cad. No 35, Sisli, 34367 İstanbul
Instagram: @chefwolfgangpuck / @stregisistanbul











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu yayın size faydalı oldu mu? Paylaşsanız ya görüşlerinizi. :)