
Beyoğlu Pera’da, Palazzo Donizetti Hotel’in 7. katında, Haliç ayaklarınızın altında, yediğiniz önünüzde, yemediğiniz arkanızda..

Dünyanın sayılı aşçılık okullarından biri olan Le Cordon Blue’dan mezun olmuş bir genç adam: Umut Karakuş başrolde..
Bir insan Fransa’nın en iyi okulunda eğitim alsın, sonra gelsin İstanbul’da kokoreç’ten bruschetta yapsın, olacak iş değil! J
Olacak iş o iş işte! Çünkü olay, aldığın eğitimi sahip olduğun kültürle ne kadar iyi harmanlayabildiğin ve durumu kendi vizyonuna göre nasıl yorumladığındır..

Lezzetlerinde, Ortadoğu, Anadolu ve Balkanlar’dan esintiler hissettiğimiz Duble Meze Bar’da yaz ve kış dönemleri olmak üzere yılda iki menu servis ediliyor. Başka şubesi olmayan ve başka şube açmayı düşünmeyen mekan, kışın totalde 40 çeşit soğuk-sıcak meze sunarken, yazın getirdiği fresh ürünlerle sayıyı 70’lere kadar çıkarıyor.
DUBLE MEZE BAR’DA NELERİ SEVDİM?
Oldukça loş bir ortama sahip, parlayan Haliç manzaralı, fonda 80’li 90’lı yılların Türkçe şarkılarınının çaldığı mekanın ambiyansına ve sahip olduğu müşteri kitlesinin klaslığına bayıldım.
Lezzetlere gelirsek;
Soğuk mezelerden; beyaz trüf yağı ve tane hardal içeren hafif ekşimsi tadıyla HARDALLI LEVREK (16 TL), daha önce mantarlı versiyonunu hiç yemediğim Mardin’den getirilen nohut ve Hatay’dan getirilen tahinle ortaya çıkarılan MANTARLI HUMUS (16 TL), bildiğimiz çerkez tavuğunun bildiğimiz çerkez tavuğu olmadığını anladığım ÇERKEZ PATE (15 TL) tek kelimeyle muh-te-şem-di..!


Yine soğuk mezelerden; közde biberler, kırmızı soğan, bostan patlıcanla cevizden oluşan ve bildiğimiz kaymakla gözümüzün önünde harmanlanan BABAGANUŞ (12 TL), biberlerin süzme yoğurtla olan dansı sonucu ortaya çıkan İSLİ BİBER BORANİ (12 TL) ve daha önce hiç tatmadığım Zahter Kekiği, halhalı zeytin, salatalık ve yine Mardin’den getirilen nar ekşisinden meydana gelen HALHALLI ZAHTER (14 TL) oldukça lezzetli ve sizlere tavsiye edebileceğim diğer mezeler..


Hayatımda yediğim en en en iyi KEÇİ PEYNİRLİ PAÇANGA BÖREĞİ (Adet 10 TL), Trabzon tereyağının mis kokusunu aldığınız Hatay’ın sıkma peyniriyle yapılmış SİMİT PANELİ SIKMA PEYNİR (17 TL) ve ahtapotun yine Trabzon tereyağı ve şef Umut Karakuş dokunuşuyla getirildiği son nokta olan IZGARA AHTAPOT (26 TL) tek kelimeyle lezizdi. Ama PASTIRMALI KARİDES (13 TL) diye bir olay vardı ki, size ifade edemeyeceğim kadar muazzam bir mevzuydu kendisi. Zaten görünen köy de kılavuz istemiyor.


Geceyi, çooooooook özel tekniklerle, büyük sabır gerektirerek pişirilen fotoğraftaki içi kaymak dolgulu bu çıtır balkabağına aşık olarak sonlandırdım. O kadar farklı ve lezzetliydi ki 2 dakikada bitirdim ve o gün bugündür hala aşk acısı çekiyorum. KİREÇTE BALKABAĞI (20 TL)
DUBLE MEZE BAR’DA NELERİ SEVMEDİM?
Önümüzdeki 3 ay bütün rezervelerin dolu olmasını.. (Şeften torpilim var, gitmek isterseniz arayın beni, attırırız bi’ masa. Yani attırırız herhalde..!)
Lezzet adına sevmediğim şu var dersem yukarıda Allah var, yeminle çarpar beni.
Daha fazla uzatmıyorum yazıyı. Sonra okumuyorsunuz. Öpüldünüz..
DUBLE MEZE BAR INFOS
PALAZZO DONIZETTI HOTEL
Meşrutiyet Caddesi No:85
Palazzo Donizetti Kat:7
Pera, Istanbul, 34400
Tel: 0212 244 01 88
Tel: 0212 244 01 89
Faks: 0212 244 01 90
Email: info@dublemezebar.com
Meşrutiyet Caddesi No:85
Palazzo Donizetti Kat:7
Pera, Istanbul, 34400
Tel: 0212 244 01 88
Tel: 0212 244 01 89
Faks: 0212 244 01 90
Email: info@dublemezebar.com
Instagram: @dublemezebar, @umut.karakus
Açılış-Kapanış Saatleri:
Hafta içi: 18:00 – 01:00
Hafta sonu: 18:00 – 02:00
Açılış-Kapanış Saatleri:
Hafta içi: 18:00 – 01:00
Hafta sonu: 18:00 – 02:00
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bu yayın size faydalı oldu mu? Paylaşsanız ya görüşlerinizi. :)