Günay Restaurant / Şişli

İstanbul..
Dünyanın sayılı eğlence başkentlerinden biri..
Aynı zamanda dünyanın en zor ticari piyasalarından biri..
Her gün ne kadar çok mekan açılıyorsa, bir o kadar çok mekan da ne yazık ki kapanmak durumunda kalıyor. Gerek yüksek kiralara dayanamama, gerek nitelikli işler yapamama, yarattığı konsept ve tarzda istikrarlı olamama ve en önemlisi fark yaratamama, başlıca problemler..
Yıllardır bu piyasada tutunmayı başaran mekanların sırrı, kalitelerinden ve hizmet anlayışlarından hiçbir şekilde taviz vermemelerinden kaynaklanıyor. Şişli’deki yaklaşık 20 yıllık mekan Günay Restaurant’ta tam olarak bu bahsettiğim kategorinin içerisinde yer alıyor.

Bizim gibi genç jenerasyonların yetişemediği ve eskilerin anlata anlata bitiremediği o gazino kültürlü mekanların son temsilcisi Günay, ağırladığı dünyaca ünlü yerli ve yabancı starlar ve sunduğu gurme lezzetlerle İstanbul’un hem en pahalı, hem de en prestijli, keyifli mekanlarından biri.

Biz 4 Nisan Cumartesi akşamına, büyük fanı olduğumuz Ebru Gündeş’I izlemek için, programdan bir hafta kadar önce yerimizi ayırttık. Rezervasyon için çok gecikmemek gerekiyor lakin 400 kişilik mekanda, hele de iyi bir ses sahne alıyorsa, yer bulmak neredeyse imkansız.

Fatih Terim ve eşi, Buse Terim, Volkan Bahçekapılı, Demet Akbağ, Cenk Eren ve Gamze Karaman gibi ünlü isimler de bizimle birlikte o gece, Günay’da Ebru Gündeş’i izlemeye gelen ünlülerden birkaçıydı.
GÜNAY RESTAURANT’TA NELER YEDİK?
Sınırsız yerli alkolun dahil olduğu fix menü ücretleri kişi başı 500 TL’den başlayıp 1000 TL’ye kadar çıkıyor ki bu ücretler sanatçıdan sanatçıya değişebiliyor. (Yabancı içki istekleriniz ekstra olarak ücretlendiriliyor.) Bizim tercih ettiğimiz kategori 600 TL’lik kategoriydi ki Günay, masaların yerleşim düzeni itibariyle, her taraftan sahnenin rahatlıkla izlenebildiği dikdörtgen ve katlı mimaride bir mekan. Yok abi ben gitmişken en önden izleyeceğim Ebru’yu derseniz, verirsiniz parayı, çalarsınız düdüğü.. J

Hizmetin ve servisin kusursuz olduğu 400 kişilik mekanın aşçılığını tam 15 senedir Yücel Temiz yapıyor. Lezzetler beklentimin fazlaca üzerindeydi diyebilirim. Füme et, somon füme ve hardallı levrek, ordövr tabağındaki favori lezzetlerimdi. Bu arada biz bu başlangıç tabağımızın keyfine varırken, Barbaros ve Orkestrası, Ebru Gündeş öncesi naif sesi ve popüler şarkılardan oluşan repertuarıyla, kulaklarımızın pasını sildi.

Ara sıcak olarak servis edilen ciğer tava, spring roll ve ızgara somon da ordövr tabağının ardından damağımda güzel tad bırakan diğer lezzetler.

Ana yemek olarak size iki seçenek sunuyorlar:
Balık severler için ızgara levrek tabağı, et severler içinse sebze soteli ve mantar soslu antrikot var.

Rakıyla şalgamın yanında balık iyi gider dedim ve levreği seçtim ama antrikotu tercih eden eniştemin tabağından da ufak ufak tırtıkladım diyebilirim. Et biraz sertti, o yüzden ortalamanın üstünde lezzete sahip balık tabağımı keyifle hüpletmenin mutluluğunu yaşadım. :)

Biz yedikçe onlar getirdi, biz içtikçe onlar doldurdu. Günay Restaurant, aldığı paranın karşılığını sonuna kadar veriyor. Zaten şöyle düşünün: Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda Ebru Gündeş'i iyi bir yerde izlemenin bedeli ortalama 150-200 TL arası birşey. E iyi, kaliteli bir mekanda sınırsız yerli alkollu canlı müzik dinlemenin bedeli de 150-200 TL arası birşey. E araya hizmet farkını da koyunca, senede bir de olsa bir Günay keyfi yapmak, gece hayatına arada sırada da olsa para harcayan insanlar için mantıklı bir tercih sayılabilir.

Gecenin finalini profiterol ile yapıyoruz ve 3 saat sahnede kalıp bizi kendimizden geçiren Ebru Gündeş'e ve Günay personeline sonsuz teşekkür ediyoruz.

Hiç mi olumsuz birşey yaşamadın, amma da abarttın mekanı derseniz sadece şunu söyleyebilirim. Çıkışta 1 mont için vestiyere ödediğimiz para 50 TL idi. O biraz içimize oturmadı değil hani. :)
GÜNAY BİLGİLER
Büyükdere Cad. Beytem Plaza No: 20/A, 34360 Şişli/İstanbul (0212) 230 3333
Instagram: @gunayrest
Twitter: @gunayrestaurant
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bu yayın size faydalı oldu mu? Paylaşsanız ya görüşlerinizi. :)