yg

yg

5 Mayıs 2015 Salı

Pare Baklava Bar / Nişantaşı

Antep seyahatini yapalı henüz bir ay olmuşken ve ben gerçek Antep lezzetlerini İstanbul'un hiçbir yerinde bulamayacağımı düşünürken karşıma çıktı Pare Baklava Bar. Hem de Nişantaşı'nda..!

Pare Baklava'yı anladık da Bar olayı nedir yahu diye düşünüyor olabilirsiniz. Mekanın sahibi güleryüzlü ve Antepli Şeyda Hanım der ki, biz olaya bambaşka bir boyut getirmek istedik ve konseptimizi de ona göre tasarladık. Zaten mekana girer girmez hemen solda konuşlanan bar ile ne demek istediğini anlıyorsunuz. Hatta konseptlerine özel bir de sloganları da var: “İki tek baklava at!” :)
Pare, parça demekmiş ve Farsçadan geliyormuş. Hatta mekanın Pare logosundaki çizgiler, parçaları ifade ediyormuş. Onun dışında, mimari anlamda da birçok şifresi var Pare'nin. Mesela tatlı standının arkasında yer alan ahşap katlar baklavanın 40 katını ifade ederken, diğer duvarlardaki ahşap motifler de Antep'e özel geleneksel motifleri simgeliyormuş. Dükkanın zemininin baklava karosu olması, tereyağ ve şerbet kepçelerinin vitrinde boy boy sallanması ve bir köşeyi boydan boya kaplayan oklavalar, Pare'nin diğer keyifli ayrıntıları.
ANTEP KAHVALTISI İSTEYENLER BURAYA! 
Baklavalardan bahsedeceğim ama önce es geçilmemesi gereken bir olayı anlatmak isterim. Pare Baklava, Nişantaşı'nın ortasında şahane lezzette bir Antep kahvaltısı deneyimi yaşatıyor. Tamam belki kahvaltı konusunda çok çılgın çeşitleri yok Antep'in ama az ve öz lezzetler fazlasıyla tatmin ediyor sizi. Tam da bu tarz minimalist kahvaltı tabaklarının daha bi’ hoşuma gittiği bu dönemde çok keyif aldım diyebilirim.
Antep peynirinden yapılmış börekleri ve zahter&zeytinyağı ikilisi kesinlikle favorilerimdi. Onun dışında sahan kaymağı, bal, peynir ve zeytin çeşitlerinin hepsi yine özenle seçilmiş kaliteli ürünlerdi. Fotoğraftaki kahvaltı tabağı 1 kişilik ve fiyatı 19 TL. Yani fiyat olarak Nişantaşı ortalamasının oldukça altında. Menemen ise ekstra, fiyatı da: 12.50 TL.
İsterseniz aynı kahvaltının katmerli versiyonunu da tercih edebilirsiniz. Onun da fiyatı: 28 TL. Bu arada katmer demişken, İstanbul'da iyi katmer yapan bir yer yok diye hep konuşurduk arkadaşlarla. Pare Baklava bu hamlesiyle o açığı kapattı diyebiliriz.

Mevlana'nın 7 öğüdü varsa, Pare Baklava'nın da 5 öğüdü var sizlere. Fotoğraftaki yazıyı okuyamıyorsanız buyrun:
İYİ BAKLAVA;
-Altın sarısı olmalı, GÜNEŞ GİBİ PARLAMALI.
-Tereyağı ve fıstık kaliteli olmalı, KOKUSU BAŞTAN ÇIKARMALI.
-Yufkası ince olmalı, YERKEN SESİ KULAĞINIZA FISILDAMALI.
-Ilık olmalı, TÜM LEZZETLER AÇIĞA ÇIKMALI.
-Ağızda dağılmalı, TADI DAMAĞINIZDA KALMALI.
Pare'de baklavalar Antep'ten geliyor. Ürünler tamamen doğal, dolayısıyla raf ömrü oldukça kısa. Zaten mekanın, rafta kalamayacak kadar hızlı bir satış sirkülasyonu olduğunda raf ömrü durumunun da pek bir ehemmiyeti kalmıyor. Pare'nin baklavalarının diğer baklavalardan farkı da şerbetinin biraz daha az olması.
Şöbiyet, fıstıklı dolama, havuç dilimi, özel kare dilim baklava ve kuşgözü benim deneyimlediğim baklava çeşitleriydi ama bunlar dışında yine 4-5 çeşit daha baklava mevcut Pare'de. Favorilerin hangisiydi diye soracak olursanız; havuç dilim ve özel kare dilim baklava diyebilirim. Yerken hepimiz Pare'nin o 5 öğüdünü yaşayacak mıyız diye tribe girdik arkadaşlarla. Ne dediyseler oldu valla. :)
Baklavaların porsiyon fiyatı 12 TL'den başlarken, kilo fiyatları 55-80 TL arasında değişiyor. Nakliyeyi de düşünürsek baklavalar Antep'ten gelmesine rağmen fiyatlar oldukça makul diyebilirim. 
“İki tek baklava atalım mı?” sloganı bizim şimdiden dilimize pelesenk oldu valla arkadaşlarla. Nişantaşı'na yolumuz düştüğünde ki çok sık düşüyor, kendimizi Pare'de bulacağımız kesin. Siz de oralarda olursanız Pare hemen City’s AVM'nin 2 sokak arkasında. Şakayık Sokak diye geçiyor oralar. Bilginize.
Adres: Teşvikiye Mahallesi Şakayık Sokak No:32 Nişantaşı İstanbul
Telefon: 02122365920
Instagram: pare_baklava_bar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu yayın size faydalı oldu mu? Paylaşsanız ya görüşlerinizi. :)