
Marmara Denizi ve Kalamış Marina manzaralı Wyndham Grand Hotel Kalamış, yeni açılmasına rağmen, şıklığı ve sunduğu A+ hizmetlerle, İstanbul'un en top otelleri arasında yerini aldı bana göre. Daha önce bir organizasyonda, otelin kendi mutfağını deneyimleme şansını bulmuştum ama teras da açılan (ki benim roof konseptli mekanlara ayrı bir ilgim vardır.) Ouzo Roof Restaurant'ı uzun zamandır merak ediyordum.

Çarşamba akşamları, Türkçe&Yunan şarkılardan oluşan repertuaru ve keyifli şovlarıyla sahne alan Yorgo Kertis ile deniz ürünlerinden ve dünya mutfağından örneklerle mutfakta sanat yapan Şef Mehmet Yalçınkaya'nın methini sıkça duyuyordum. Biz, arkadaşlarla bir akşam gitsek yahu diye konuştuğumuz dönemlerde, BiMutfakikiŞef projesi kurucuları Özlem Mekik ve Ayvaz Akbacak'ın şahane organizasyonundan davet gelince, sattım arkadaşları (!), hemen dahil oldum mevzuya.

Mekan aşırı gösterişten uzak, sade, şık ve loş ışıklı bir atmosfere sahip.

Mutfağın hemen önünde yer alan meze dolabı, daha deneyime başlamadan heyecanlandırıyor beni. :)

Bizler yerimizi aldıktan sonra Şef Mehmet Yalçınkaya geliyor ve sağolsun hepimizle tek tek ilgilenip, gecede bizleri nelerin beklediğini açıklıyor. Daha çok spesiyal deneyimleyebilmek adına, birçok şeyden tadımlık lezzetler hazırladığından bahsediyor. Yani aşağılarda göreceğiniz tabaklar, Ouzo'ya gittiğinizde sipariş edip önünüze gelecek porsiyonlar değil, şimdiden bilginize :)

OUZO ROOF RESTAURANT'TA NELER YEDİK?
Ouzo'yu birçoğunuz duymuştur: Yunanistan'ın rakısı diye kısa yoldan tanımlayabiliriz ama bizimkine göre biraz daha az anason içerdiğinden daha daha hafif bir içki. Etkinlik hafta içi olduğu için çok içmelere vermedim kendimi. Hatta ne ouzo içtim, ne de rakı. Birkaç kadeh beyaz şarap hem biraz keyiflendirir, günün yorgunluğunu alır dedim; hem de spesiyallerin tadını daha iyi almamda bana yardımcı olur diye düşündüm. Zaten oturur oturmaz önümüze gelen bu şahane peynir tabağı da bilinçaltımı o doğrultuda yönlendirdi. Fiyatı: 40 TL

RAKI ŞİŞESİNDE BALIK OLSAM
Şef Mehmet Yalçınkaya yemek sırasında bir konuşmasında şöyle dedi: “Bizler pahalı adamlarız. Herşeyin en pahalısını, en iyisini alıp, en özel yöntemlerle pişirip, en farklı sunumlarla servis etmek isteriz. Bu bağlamda Ouzo'ya ve patronlarıma teşekkür ederim.”
Şefi dinledikten sonra önüme bakıyorum ve ne demek istediğini çok iyi anlıyorum. Lolaz deniz börülcesi, arpaçık soğan, kiraz domates, biber, sarımsak ve arapsaçından meydana gelen, sunumda zirve yapmış bu FENER KAVURMASI, Ouzo'da ara sıcak olarak servis ediliyor. Fiyatı: 45 TL

Ara sıcak olarak servis edilen diğer spesiyalleri birkaç kelimeyle tarif etmek isterim:
AVAKADO PÜRESİ YATAĞINDA JUMBO KARİDES: Vazgeçilmez klasik
DENİZ MAHSULLERİ PAZI SARMASI: Alışılagelmişin dışında
İNCİR MAYALI YOĞURT ÜZERİNDE KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI: Babaanneminki kadar lezzetli
TRÜF ESANSLI LAKERDE DENİZ BÖRÜLCESİ: Muazzam

Aşağıdaki fotoğrafta yer alan PORTAKAL YAĞI ESANSLI DENİZ TARAĞI gecenin favori lezzetlerinden biri oldu benim için. Lisede biyoloji derslerinden bilmem hatırlar mısınız: “Yumuşakçalar” diye bir olay vardır. Hah işte bu arkadaş direkt o familyadan geliyor.
Daha önce deneyimleme fırsatı bulamadığım bu deniz tarağının meğer ne faydaları varmış, ne faydaları varmış. Mesela, protein miktarı yüksek, yağ ve şeker oranı düşük olduğu için şeker ve damar hastalıklarına oldukça iyi geliyormuş. Porsiyon fiyatı: 62 TL

Yanında roka, kırmızı soğan salatası ve popcorn tozu(!) ile servis edilen Balık Köfte'de gayet lezzetliydi ama bir daha gidersem tekrar tercih edebileceğim kadar beni etkileyen bir mevzu değildi açıkçası. Özür dilerim şef.:( Fiyatı: 33 TL

Balık köftesini belki bir daha tercih etmem ama haydi Ouzo'ya bunu yemeye gidiyoruz diyebileceğim bir lezzet var ki, anlatılmaz yaşanır. Ben risottoya bayılırım, zerdeçalı birçok yemeğe çooook yakıştırırım; zerdeçallı risottoya n'aparım siz düşünün. Şef bi'de gitmiş bu olayı, ustalıkla pişirdiği kalamar külbastının yanına side olarak koymuş ki of of of offff. Fiyatı: 38 TL

Tüüüüm bu ara sıcak lezzetlerin ardından sıra geliyor show yapmaya. Mekan full olması rağmen, Şef Mehmet Yalçınkaya mutfağından çıkacak vakti buluyor ve balık nasıl tütsülenir, gözümüzün önünde öğretiyor.

200 metreye kadar kumlu veya taşlı derinliklerde yaşayan ve çoğunlukla Akdeniz Bölgesi'nde çıkarılan Sinarit Balığı'nı tadıyoruz Ouzo'da. Anason ile şefin marifetli ellerinde tütsülenen balık, mekanın en iddialı ve en değerli spesiyallerinden biri şüphesiz.

Pişmaniye Gül Yaprağında Ayva Terriye, Çikolata Kapsülünde Bal Kabağı, Yeşil Elma Mus ve Sütlü Karamelli İncir Dolması, tatma fırsatı bulduğum tatlılar oluyor o gece. Çilek, muz vb klasik meyveler dışındaki meyve merkezli tatlılar pek benim damak tadıma uymuyor. Lezzetsizler mi, kesinlikle öyle birşey yok. Tamamen benimle ilgili bir durum bu. Bir çataldan sonra devam etmeyi pek tercih etmiyorum. Bu durumdan mütevellit favorimin ne olduğunu anlamışsınızdır zaten:
ÇİKOLATA KAPSÜLÜNDE BAL KABAĞI :=)

Finalde kendimi şefimizin sınırları ve hayal gücünü fazlasıyla zorladığı çilek tarlasında bulunuyorum. Saatte epey geçtiğinden kadeh sayısını daha fazla arttırıp, bu muazzam çilek tarlasını Şirinler'in köyü zannetmeden yavaş yavaş kaçmak lazım diyorum kendime.

Ne gördüysem, ne duyduysam, ne tattıysam paylaştım sizinle. E size de bi’ zahmet mekanı ziyaret etmek düşüyor. İlginizi çektiyse tabi. :)
Bu arada bu keyifli organizasyon için Özlem Mekik, Ayvaz Akbacak ve Wyndham Grand Hotel Kalamış Genel Müdürü Mustafa Alparslan'a çok teşekkür ediyorum.
Ouzo Restaurant
Adres: Fener Kalamis Caddesi No 38,
34726 Kalamis, Istanbul, Turkey
Tel: (0216) 400 00 30
Adres: Fener Kalamis Caddesi No 38,
34726 Kalamis, Istanbul, Turkey
Tel: (0216) 400 00 30
Instagram: @ouzo_roof_restaurant

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Bu yayın size faydalı oldu mu? Paylaşsanız ya görüşlerinizi. :)